Algemene voorwaarden

Voor de ouders:

Onderstaande punten zijn belangrijk om de groep kinderen en ouders onderling op een veilige, gezellige, respectvolle  manier te laten functioneren tijdens een seizoen:

Onze kindertheaterschool is trots op het feit dat zij avondvullende musicals maakt met kinderen in de basisschoolleeftijd op een zo hoog mogelijk niveau zonder het plezier en de saamhorigheid uit het oog te verliezen. Er wordt gekozen voor interessante voorstellingen vol fantasie, plezier, spanning en ontroering!

Het artistiek team (regie, choreografie, groepsleiding, productie) werkt dan ook een heel schooljaar met de kinderen aan de voorstelling om deze uiteindelijk in het theater een weekend lang op te voeren. Het samen naar iets toeleven waar iedereen enorm veel plezier in heeft, het vergroten van het zelfvertrouwen en vooral het genieten van alles wat er bij komt kijken om zo’n prachtige musical op de planken te krijgen is bij Kids with Attitude van enorm belang.

Hieronder de algemene voorwaarden:

1. Als uw kind is aangenomen bij Kindertheaterschool Kids with Attitude is het belangrijk dat uw kind zoveel mogelijk bij onze lessen aanwezig is. Een musical is een groepsgebeuren, waarbij iedereen nodig is. Als er kinderen niet zijn, stagneert daardoor ook het repeteren voor alle anderen. We zijn een kindertheaterschool en geen theaterclubje.

We vragen u uw kind 5 minuten voor aanvang aanwezig te laten zijn (om 15:55 uur) zodat we op tijd kunnen beginnen.

Het is niet mogelijk om als ouder tijdens de lessen op school te verblijven.

2. Als uw kind toch een keertje verstek moet laten gaan, dan graag door de ouders even afmelden via whatsapp of mail. Niet door uw kind zelf of een vriendje/vriendinnetje. Tel: 06 57 327 259. Via mail: rubenrijnveld@gmail.com. Niet komen zonder afbericht is niet de bedoeling.

3. Om het niveau van onze producties zo hoog mogelijk te krijgen duurt de les voor de groep hoofdrolspelers langer. Zij beginnen eerder met de les (waardoor de rest van de  de groep hierdoor niet  aan de kant op hen hoeft te wachten) en moeten meer leren dan andere kinderen.  Dit is leuk maar ook enorm intensief.  Bij de rolverdeling wordt daarom door de leiding gelet op geschiktheid van het kind en of hij/zij de capaciteiten (stemgebruik, concentratie, motoriek, uitstraling) heeft om een hoofd of bijrol te kunnen spelen. Er vindt geen discussie plaats over de rolverdeling. Het is puur aan het artistiek team om te bepalen wie het best geschikt is voor welke rol. Er wordt hierbij gelet op de te leveren kwaliteit voor de te geven voorstelling. Hoe lang wij iemand al les geven speelt hierbij geen enkele rol.

Er is ook niets mis met het spelen van een bijrol: het gezamenlijk plezier en de saamhorigheid van de groep is vele malen belangrijker. We streven ernaar iedereen zo goed mogelijk tot zijn/haar recht te laten komen tijdens onze voorstellingen op een niveau dat hij/zij op dat moment aankan. Het hele seizoen lang krijgen de kinderen de kans zich te ontwikkelen in de disciplines zang, dans en acteren. Dit zal bij het ene kind een groei in vaardigheden veroorzaken en bij het andere kind op hetzelfde niveau blijven. Hier is niets mis mee. Ieder kind krijgt bij ons een kans, meerdere zelfs. Maar beslissingen over rolverdeling blijft voorbehouden aan het team.

4. CONTRIBUTIE: De contributie bedraagt € 225,00 per jaar (exclusief het kamp). Bezitters van een Huygenpas krijgen een eenmalige korting op de jaarcontributie en betalen € 120,- per seizoen. Let op: Er vindt geen restitutie plaats indien het lidmaatschap in de loop van het productiejaar wordt beëindigd.

5. Als u voor de les even iets aan ons wilt doorgeven dan is dat natuurlijk prima. We kunnen echter voor aanvang van de les geen hele gesprekken met ouders/verzorgers voeren. Tijdens de inloop willen we er voor de kinderen zijn. Wilt u één van ons persoonlijk iets langer spreken dan kan dat uiteraard maar alleen op afspraak en pas na de les om 18.00 uur.

6. Aan het einde van elke les gaat de deur van school om 17.55 uur open zodat u binnen kunt wachten op uw kind. We willen u vragen om bij binnenkomst meteen voorbij de entreehal op uw kind(eren) te wachten en niet door de school te lopen of door de speelzaal al naar binnen te kijken. Dit is voor de kinderen en onszelf erg onrustig. Om 18.00 uur komen de kinderen dan naar u toe. Mocht u er dan onverhoopt nog niet zijn dan komen de kinderen terug naar ons lokaal totdat u er bent. Dit voorkomt dat de kinderen zonder toezicht alleen op het schoolplein wachten.

7.Kids with Attitude is er voor kinderen van groep 4 tot en met 7 van de basisschool. Na groep 7 stopt Kids with Attitude voor de kinderen. Kinderen die gaan stoppen hebben bij ons hun laatste les voor de uiteindelijke voorstelling waarbij we afscheid nemen. Het staat de leiding vrij om bepaalde kinderen, ter hoge uitzondering, een jaartje extra te laten blijven. Ook kan het team aan het eind van elk schooljaar besluiten kinderen eerder dan groep 7 te laten stoppen indien ze volgens de leiding te groot worden voor de groep. Ook hier gaat het team niet verder over in discussie.

8. Bij alle, optionele,  uitjes (Kamp, introductiedag Linnaeushof, bezoek bioscoop/theater) is het aan het team om te kiezen welke ouder, indien nodig, meegaat als begeleider/ster. Zonder overleg zomaar meegaan is niet de bedoeling.

9. Het is ouders niet toegestaan zich beledigend of agressief (verbaal/non-verbaal) naar het team op te stellen. We gaan met het volste respect om met kind en ouder en verwachten dit ook van de ouders. Belangrijk voor een goede samenwerking tenslotte is dat het onderling prettig met elkaar is. Ook is het niet toegestaan dat kinderen zich agressief naar elkaar uiten, zowel verbaal als non-verbaal (slaan/schoppen/bijten) Dit is voor ons in beide gevallen volstrekt onacceptabel en kan directe verwijdering van het kind als gevolg hebben. Kids with Attitude moet ten allen tijde een veilige haven voor de kinderen zijn.

10. Het is echt de bedoeling dat uw kind er tijdens de generale repetitie van een musical bij is. De laatste afspraken worden dan immers gemaakt en hiermee is het optreden als zodanig definitief. Dit missen betekent niet op de hoogte zijn van de laatst afgesproken zaken.

11. Belangrijk tot slot is dat uw kind in het weekend van de voorstellingen geen sportwedstrijden zal spelen. Dit is bij zowel de hoofd- als bijrollen cruciaal. In het verleden is het vaak gebeurd dat een kind zich tijdens een wedstrijd schor heeft geschreeuwd of bezeerd waardoor hij/zij niet meer kon zingen/dansen/optreden. Een jaar voorbereiden op een musical optreden kan niet op het spel worden gezet door een sportblessure te riskeren. Dat is het harde werk van uw kind en tevens dat van ons als team niet waard.

12. Nodig voor de lessen is een map met daarin alle lied en spelteksten die de kinderen krijgen. Nodig voor de musical in het theater zijn zwarte balletschoentjes. Bieden dienen de ouders zelf aan te schaffen.

13. Het meebrengen van eigendommen in gebouwen waar Kids with Attitude lesgeeft en/of optreed gebeurt geheel volgens eigen risico. Kids with Attitude aanvaardt voor vermissing of schade aan eigendommen geen enkele aansprakelijkheid. Kids with Attitude is tevens niet aansprakelijk voor schade, aangebracht door een leerling aan de repetitie- en of presentatieruimte.

14. Kids with Attitude mag foto’s, beeld- en geluidsopnamen e.d. van activiteiten, lessen en leerlingen gebruiken voor publicatie en PR-doeleinden zonder de betreffende personen of diens ouder/verzorger hiervan in kennis te stellen.

Voor de kinderen:

Er wordt van je verwacht dat je:

– heel veel zin hebt om elke zaterdag de lessen te volgen
– graag wat wil leren
– goed luistert naar de docenten en geen storend en/of brutaal gedrag vertoont
– niet fluistert in gezelschap of andere kinderen buitensluit
– niet pest,uitlacht of oordeelt
– beseft dat iedereen bij ons gelijk is of ze nu een hoofdrol of bijrol hebben
– iedereen in zijn waarde laat
– heel veel plezier hebt

Wij wensen je veel plezier toe bij onze Kindertheaterschool !

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s