Onze missie

HOE GAAN WE MET ELKAAR OM?
Of kinderen nu een hoofd,-of bijrol bij ons hebben: ze zijn allemaal gelijk. Er zal met de hoofdrolspelers wel extra gerepeteerd worden en extra aandacht worden geschonken om een zo goed mogelijk eindresultaat voor de musical te krijgen. Voor de hele groep geldt uiteraard dat iedereen zich veilig en gewaardeerd moet voelen in de groep waarin hij/zij functioneert.

Onveilige situaties als groepjesvorming, buitensluiten en pesten zullen bij ons dan ook niet voorkomen. Voorbeeld: bij spelactiviteiten die ook veelvuldig plaats zullen vinden om de groepssfeer goed te houden, zullen er NOOIT kinderen worden gekozen.

Ook negatief gedrag wordt altijd besproken en geanalyseerd (“als jij dat tegen hem of haar zegt of zo doet dan doe je gewoon onaardig en geef je hem of haar een rotgevoel”) Door een stukje empathie te kweken bij de kinderen ( “hoe zou jij je dan voelen?/ wat zou jij dan doen?”) is er door onderling begrip ook geen reden tot negatief gedrag en zijn de kinderen bij elkaar op hun gemak. De docenten van Kids with Attitude streven ernaar een jaar lang met de kinderen naar de voorstelling toe te leven en de groep kinderen als een grote, gezellige familie te behandelen.

HET BELANG VAN HET KIND ZIJN:
In een tijd waarin de maatschappij van kinderen verlangt dat ze steeds sneller volwassen worden en bijna geen tijd mogen lijken te hebben om kind te zijn en van hun kindertijd te genieten is het juist zo belangrijk dat er een plek is waar kinderen dat wel kunnen. De pedagogische doelstellingen van de stichting Kids with Attitude hebben dat zelfs als hoofddoel gesteld.. Iemand die bij ons tien jaar oud wordt is dan ook niet meteen een “tiener”.

Het gewoon jezelf kunnen en mogen zijn zonder rekening te moeten houden wat je omgeving van je denkt is juist één van de mooie en echte dingen van het kind zijn. Je bent de rest van je leven volwassen maar maar één keer kind.

IMG_4428

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.